El Consorci del Ter ha realitzat manteniment dels espais en custòdia fluvial a les riberes del Baix Ter

Enllaç a la notícia a la pàgina web del Consorci del Ter

Els treballs s’han portat a terme a través de la brigada de manteniment de la xarxa Natura 2000 de Forestal Catalana

Aquesta primavera hem portat a terme a través de la brigada de manteniment de la xarxa Natura 2000 de Forestal Catalana el manteniment dels itineraris dels espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter a Riberes del Baix Ter. En concret s’ha actuat a l’itinerari de l’illa d’Avall de Jafre -on també s’ha arranjat una tanca al mirador-, i als aguaits situats al Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter i al de la confluència amb la Llémena a Sant Gregori. 

Amb el manteniment dels itineraris es conserva un ample de camí de fins a 2 metres per permetre el pas a persones i bicicletes. Els treballs consisteixen en el desbrossament de la vegetació arbustiva i herbàcia en una franja d’un mínim de 0,50 metres a cada costat dels camins. També es revisen tots els elements d’ús públic que es trobin en els itineraris i s’informa al Consorci del Ter si hi ha incidències detectades.

L’objectiu de l’actuació és donar a conèixer els valors naturals dels espais i promoure el vincle persones-natura, així com incrementar la sensibilització dels visitants a favor de la protecció de la natura i la recuperació del patrimoni natural.