INFORMACIONS 19 abril

INFORMACIONS DIVERSES SOBRE MASCARETES
19 d’abril del 2020
Benvolguts veïns i veïnes de Jafre, davant aquesta situació excepcional en què portar mascareta s’ha convertit en un requisit indispensable en el dia a dia de tothom volem traslladar-vos algunes recomanacions i informacions diverses:
Les mascaretes  són una mesura de protecció addicional que no substitueixen les mesures de prevenció més efectives: la distància de seguretat ↔️ i la higiene de mans  freqüent.
❓En quins casos s’ha de portar?
👉🛍️ Per entrar als establiments alimentaris, farmàcies, petits comerços i altres espais on es pugui concentrar gent.
👉🚶♀️ Pel carrer, sobretot si es tracta de vies molt transitades.
👉🚐 Per desplaçar-se en transport públic al lloc de treball.
👉👨💼 A la feina, quan així ho determini l’empresa en funció del risc d’exposició que hagi establert.
👉🏡 A casa, quan s’estigui en situació d’aïllament per diagnòstic o sospita de diagnòstic, i quan s’ha de cuidar i atendre una persona malalta o sospitosa d’estar malalta.
❓Si són reutilitzables, on cal guardar-les?
👉En cas de ser mascaretes reutilitzables però que no es puguin rentar, es recomana guardar-les després del seu ús dins una bossa que es tanqui (tipus bossa de congelats, amb zip).
👉En el cas de les mascaretes reutilitzables de roba, s’han de rentar amb aigua i sabó a 60º després de cada ús. I cal guardar-les igualment dins una bossa o recipient mentre no s’utilitzen.
❓On i quan puc obtenir la mascareta que dispensa el Departament de Salut?
👉A partir del dilluns 20 d’abril les farmàcies distribuiran 1 unitat per persona mostrant la targeta de salut. 
👉Es demana qui no sigui estrictament necessari no cal que trenqui el confinament per anar a buscar-la. DONEU PRIORITAT A QUI REALMENT LA NECESSITA.
👉Per tenir cura del seu ús: després de ser utilitzada, si està en bones condicions (no humitejada o amb pèrdua de consistència) doblegar-la amb la part externa cap a l’interior i guardar-la en un recipient tancat. Quan no es pugui tornar a utilitzar cal doblegar-la amb la part externa cap a l’interior i posar-la dins una bossa pel seu rebuig.
👉Pren les mesures necessàries per protegir-te a tu i a tots.
❓A partir del moment en què els infants i joves puguin sortir en certs horaris del dia al carrer, hauran de portar mascareta?
👉Els infants de 0-3 anys no és obligatori ni recomanable el seu ús.
👉A partir de 3 anys sí que ho serà. 
👉És per això que, des de Jafre, estem preparant-nos també per a l’elaboració de mascaretes per als infants i joves que les necessitaran en les seves sortides d’aquí a uns dies. 🧵En cas de voler col•laborar en la confecció d’aquestes mascaretes poseu-vos en contacte amb nosaltres.
Moltíssimes gràcies per la vostra col•laboració!
#quedatacasa